Ga terug
+ servings
Homemade Viënetta
Recept afdrukken
No ratings yet

Homemade Viënetta

Porties: 1 ijsstam (25 cm)

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed een cakeblik van 20-25cm volledig met plasticfolie.
  • Leg een vel bakpapier klaar en smelt de chocolade in een pannetje. Strijk met behulp van een spatel dunne banen (stuk of 6) van de gesmolten chocolade op het bakpapier, ter grootte van het cakeblik.
  • Laat de chocolade uitharden in de koelkast of desgewenst in de vriezer.
  • Maak ondertussen het ijs door de slagroom, gecondenseerde melk en vanille-extract bij elkaar in een kom te doen. Klop de ingrediënten tot een lobbig beslag.
  • Haal voorzichtig de dunne plakken chocolade van het vel bakpapier af.
  • Schep een paar flinke lepels van het ijsbeslag onderin het cakeblik en strijk dit glad. Leg hier een plak van de uitgeharde chocolade op. Schep hier weer wat lepels ijsbeslag op en herhaal deze stap tot al je ijsbeslag op is en je alle plakken chocolade hebt gebruikt.
  • Zet het cakeblik minimaal 4 uur in de vriezer om het ijs te laten opstijven.
  • Keer na 4 uur voorzichtig de ijsstam op een bord. Smelt de chocolade die je overhebt nogmaals en sprenkel deze over de bovenkant van de zelfgemaakte Viënetta. Strooi ook wat cacaopoeder over de ijsstam.
  • Serveer de ijsstam direct of bewaar hem in de vriezer.