Truffelrisotto met paddenstoelen

Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

Recept afdrukken Pin recept
3 personen

Ingrediƫnten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 gr risotto rijst - Arborio
  • 50 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon*
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • 75 gr truffeltapenade
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie en een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
  • Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
  • Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt zodat deze goed warm is. Voeg steeds een flinke soeplepel van de bouillon aan de rijst toe. Roer goed door en laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Blijf dit doen tot de rijst gaar is geworden maar nog een beetje bite heeft.
  • Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht.
  • Roer zodra de risottorijst gaar is de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en boter gesmolten zijn.
  • Schep tot slot de gemengde paddenstoelen door de risotto en serveer het gerecht direct.

Notities

*Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben of kunnen vinden, groentebouillon is ook prima!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!