Roer 1 eetlepel cacaopoeder door de nog warme koffie tot het poeder is opgelost. Dip de helft van de lange vingers in de choco-koffie en leg deze onderin een schaal van 20x30cm.
Klop de eiwitten samen met 50 gr poedersuiker stijf. Klop ondertussen de eidooiers samen met de mascarpone en de rest van de poedersuiker tot een romig mengsel.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel en verdeel het beslag in tweeën.
Roer door één helft van het tiramisubeslag de pindakaas en door de andere helft de rest van het cacaopoeder.
Schep het pindakaasbeslag op de lange vingers in de schaal en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Dip de rest van de lange vingers in de choco-koffie en verdeel deze in een egale laag over het pindakaasbeslag.
Schep nu het chocoladebeslag in de schaal, strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu minimaal 2/3 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de tiramisu vlak voor het serveren met alles wat je maar aan huis hebt. Denk in de termen 'chocolade' en 'pindakaas', dus chocolate-chipcookies, pindakaas, peanutbuttercups, cacaopoeder... Je kunt het zo gek niet bedenken!
Notities
*Deze tiramisu is machtig met een grote M, vandaar dat een relatief kleine schaal geschikt is voor véél mensen.