Ga terug
+ servings
Pindakaas & chocoladetiramisu
Recept afdrukken
No ratings yet

Pindakaas & Chocoladetiramisu

Porties: 12 personen*

Ingrediënten

  • 30-35 lange vingers
  • 2 koppen espresso
  • 3 el cacaopoeder
  • 4 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el romige pindakaas
  • garnering

Instructies

  • Roer 1 eetlepel cacaopoeder door de nog warme koffie tot het poeder is opgelost. Dip de helft van de lange vingers in de choco-koffie en leg deze onderin een schaal van 20x30cm.
  • Klop de eiwitten samen met 50 gr poedersuiker stijf. Klop ondertussen de eidooiers samen met de mascarpone en de rest van de poedersuiker tot een romig mengsel.
  • Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel en verdeel het beslag in tweeën.
  • Roer door één helft van het tiramisubeslag de pindakaas en door de andere helft de rest van het cacaopoeder.
  • Schep het pindakaasbeslag op de lange vingers in de schaal en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Dip de rest van de lange vingers in de choco-koffie en verdeel deze in een egale laag over het pindakaasbeslag.
  • Schep nu het chocoladebeslag in de schaal, strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu minimaal 2/3 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de tiramisu vlak voor het serveren met alles wat je maar aan huis hebt. Denk in de termen 'chocolade' en 'pindakaas', dus chocolate-chipcookies, pindakaas, peanutbuttercups, cacaopoeder... Je kunt het zo gek niet bedenken!

Notities

*Deze tiramisu is machtig met een grote M, vandaar dat een relatief kleine schaal geschikt is voor véél mensen.