Ga terug
+ servings
Koffie-havermout ontbijtmuffins
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Koffie-havermout ontbijtmuffins

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 350 gr Griekse yoghurt (bijv. Optimel met koffiesmaak)
  • 1 tl vanille-aroma
  • 250 gr bloem
  • 100 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el instant koffie
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Vet een muffinvorm goed in of gebruik papieren- of siliconen muffinvormpjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren samen met de zonnebloemolie, melk, Griekse yoghurt en vanille-aroma in een kom en klop dit even op.
  • Voeg dan alle andere ingrediënten toe en spatel dit tot een dik beslag.
  • Schep 1,5 - 2 el van het muffinbeslag in de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen en serveer ze daarna direct of bewaar ze luchtdicht maximaal 3 dagen buiten de koelkast.