Schep alle ingrediënten voor de kip marinade door elkaar en schep hier vervolgens de kip door. Laat de kip afgedekt een uur in de koelkast marineren.
Kneus de kardemom peulen door er op te slaan met een mes. Verhit een beetje olie in een hapjespan en doe hier de kardemom en komijnzaadjes bij. Bak dit 1 - 2 minuten tot de aroma's vrij komen.
Voeg de ui-ringen toe aan de specerijen in de pan en bak mee tot de ui bruin begint te kleuren en zacht wordt.
Doe dan de tomaten in de pan en bak deze mee tot ze goed zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel nog zo'n 2 minuten tot het geheel op een pasta begint te lijken.
Voeg de knoflook, gember, korianderpoeder en chilivlokken aan de ingrediënten in de pan toe.
Doe de in yoghurt gemarineerde kippendijen in de pan en schep alles even goed om. Bak 2-3 minuten mee en schenk dan het water in de pan. Roer nog even door en laat het geheel 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Als het goed is ontstaat er nu vanzelf een dikke saus.
Roer de saffraan door de warme melk tot de melk geel begint te kleuren.
Verdeel de helft van de basmatirijst over de kip in de pan. Sprenkel hier de helft van de saffraanmelk, draadjes gewoon mee scheppen!, overheen en verdeel hier 1/2 el garam masala en de helft van de fijngehakte munt en peterselie overheen.
Top het geheel af met de rest van de rijst, saffraanmelk, garam masala, fijngehakte munt en peterselie.
Doe de deksel terug op de pan, draai het vuur helemaal laag en laat de kip biryani nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de rijst weer goed warm kan worden en alle smaken nog even goed kunnen intrekken.
Als je de kip biryani voorzichtig omschept zul je zien dat sommige rijstkorrels nog wit zijn en anderen geel zijn gekleurd door de saffraanmelk. Da's top!
Serveer de Kip Biryani met ingelegde uien en de Raita.