Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflookpasta, chilipasta en tomatenpuree aan tot de ui glazig begint te zien.
Doe vervolgens het gehakt in de pan en voeg hier alle specerijen aan toe. Bak het gehakt al omscheppend rul.
Doe de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de chili 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
Roer 10 minuten voor het einde de kidneybonen door de chili en verwarm deze mee. Breng de chili op smaak met peper en zout.
Verwarm de grillstand van de oven voor op een hoge stand, bij mij is dit 250°C.
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking, zelf heb ik de friet in de Airfryer klaargemaakt.
Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel de frieten over de schaal.
Schep 4 - 5 flinke lepels van de chili op de friet en verdeel hier het grootste deel van de geraspte Cheddar overheen. Schep nog eens 2 lepels chili op de kaas en strooi de rest van de kaas over het gerecht.
Grill de Chili Cheese Fries zo'n 2 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
Notities
*Mocht je niet alle chili gebruiken dan kun je deze prima invriezen en later eten met wat rijst!