Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de suiker samen met 250 ml water en het citroensap in een pannetje en laat dit 10 minuten koken zonder deksel op de pan. Laat de suikeroplossing afkoelen.
Leg de noedels 15 minuten tussen twee vochtige theedoeken zodat ze soepel worden.
Maak van de noedels 8 even grote hoopjes op de bakplaat en druppel wat van de gesmolten boter over de noedels.
Verdeel de kaas over de noedels en rol de noedels voorzichtig op tot hoopjes/kleine pakketjes. Druppel dan de rest van de boter over de noedels.
Bak de Künefe ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de noedels licht bruin zijn gekleurd.
Meng het rozenwater door de afgekoelde suikeroplossing en schenk dit over de nog warme Künefe.
Laat de suikeroplossing intrekken, strooi de pistaches over het gerecht en serveer de Künefe warm.