Ga terug
+ servings
Tzatziki bowl
Recept afdrukken
3.45 van 9 stemmen

Tzatziki bowl

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de bowl:

  • 250 gr quinoa - bijv. van Zonnatura
  • 300 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 el Gyroskruiden
  • 1/2 komkommer - in plakjes
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 75 gr Feta
  • 1 handje olijven
  • 2 tomaten - in partjes
  • 1/2 bosje verse munt - fijngehakt
  • extra vergine olijfolie

Voor de tzatziki:

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer - grof geraspt
  • 1 el verse munt - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep dit onderin een kom.
  • Kruid de kipfilet met de gyroskruiden en bak de kipblokjes in een koekenpan gaar.
  • Verdeel de kipgyros, rode ui, tomaat, feta, plakjes komkommer en de olijven over de quinoa in de kom.
  • Schep alle ingrediënten voor de tzatziki door elkaar. Zorg ervoor dat je de geraspte komkommer goed hebt uitgeknepen zodat het meeste vocht is verdwenen.
  • Schep de tzatziki in de kom en garneer het gerecht met fijngehakte munt en sprenkel er extra vergine olijfolie overheen.