Ga terug
+ servings
Compost Cookies
Recept afdrukken
No ratings yet

'Compost cookies' van Milk Bar in New York

Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 225 gr boter - op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml corn syrup
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille-aroma
  • 225 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 150 gr chocolate chips
  • 100 gr Oreo's - grof gehakt
  • 40 gr havermout
  • 1 el filterkoffie/instant koffie
  • 50 gr naturel chips

Instructies

  • Doe de boter samen met de suiker en de corn syrup in een kom en mix dit tot een romig mengsel.
  • Voeg verolgens het ei en de vanille-aroma toe en klop dit even goed door.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in de kom en meng het geheel kort tot alle ingrediënten vermengd zijn tot een koekbeslag.
  • Voeg dan terwijl de machine draait de chocolate chips, Oreo's, havermout en koffie toe en als allerlaatste de chips. Probeer de chips grof te houden, het is wel zo leuk als je nog stukken chips kunt zien zitten in de koekjes straks.
  • Schep met behulp van een ijslepel bollen van het koekdeeg op een bord dat je hebt bekleed met een vel bakpapier.
  • Dek het bord af met plasticfolie en zet het koekdeeg minimaal een uur weg in de koelkast zodat het steviger kan worden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid de bollen koekdeeg over de bakplaat en zorg voor zo'n 4-5cm tussenruimte, de koeken lopen namelijk uit.
  • Bak de koeken in het midden van de oven in 18 minuten gaar.
  • Laat de koeken volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze luchtdicht in een koektrommel bewaart.