Ga terug
+ servings
Avocado pastasalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado pastasalade

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr pasta
  • 2 avocado's
  • handvol cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 3 plakken bacon
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1/2 bosje verse peterselie grof gehakt
  • 50 ml yoghurt - mager
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel vervolgens af onder de koude kraan.
  • Snijd één van de avocado's in blokjes en doe deze samen met de gekookte pasta, cherrytomaatjes, mais en verse peterselie in een kom.
  • Bak de bacon knapperig in een koekenpan, snijd deze grof en doe ook deze in de kom bij de andere ingrediënten.
  • Doe het vruchtvlees van de andere avocado samen met de yoghurt, komijn, knoflook, limoensap en peper en zout in een hakmolentje of foodprocessor. Maal het geheel fijn tot een gladde dressing.
  • Voeg de dressing aan alle ingrediënten in de kom toe en schep het geheel goed om.
  • Bewaar de pastasalade afgedekt in een kom in de koelkast.