Ga terug
+ servings
Babka met perzik en blauwe bes
Recept afdrukken
2.50 van 2 stemmen

Babka met perzik en blauwe bessen

Porties: 1 stuk

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 tl instant gist
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 75 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 perzik - geschild en in blokjes gesneden
  • 75 gr blauwe bessen

Instructies

  • Doe de bloem, kristalsuiker en instant gist in een kom en schep dit even om met een lepel.
  • Voeg dan het water toe en kneed de ingrediënten met een keukenmachine door.
  • Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook in etappes het zout en de boter.
  • Kneed het geheel tot een zacht en soepel deeg. Vorm met je handen een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het Babkadeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Kneed het deeg na de rijs nog een keertje door en rol het daarna uit tot een lange, rechthoekige plak van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Verdeel de blokjes perzik en blauwe bessen over de bovenkant van de plak deeg en rol het deeg daarna over de breedte op. Hetzelfde als je eigenlijk doet met cinnamonrolls.
  • Snijd de gevulde deegrol vervolgens over de lengte doormidden en leg de twee strengen deeg met de vulling naar boven naast elkaar.
  • Duw de bovenkanten van de twee strengen deeg stevig tegen elkaar aan en vlecht beide strengen vervolgens in elkaar.
  • Vet een cakevorm (of broodvorm) lichtjes in en leg hier de gevlochten Babka in. Dek de vorm af en laat de Babka nogmaals 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de Babka in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Laat de Babka 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de vorm haalt en vervolgens helemaal laat afkoelen.