Mac & Cheese bitterballen

Mac & Cheese bitterballen

Recept afdrukken Pin recept
18 stuks

Ingredi├źnten

  • 125 gr macaroni
  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 250 ml volle melk
  • 125 gr geraspte oude kaas
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 100 gr paneermeel

Instructies

  • Breng een flinke pan met water aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Bak de bloem een aantal minuten mee maar laat de roux niet verkleuren.
  • Voeg vervolgens de melk toe en breng dit aan de kook. Roer goed door om klontjes te voorkomen en kook de saus tot deze dikker is geworden.
  • Voeg dan beide soorten kaas toe en smelt deze al roerend in de saus. Kook de saus zachtjes door tot deze goed dik is geworden.
  • Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  • Schep de gaargekookte macaroni bij de kaassaus in de pan en schep alles goed om. Schep de Mac & Cheese vervolgens in een plattere schaal en laat de pasta 3 - 4 uur volledig afkoelen in de koelkast.
  • Vorm zodra de Mac & Cheese stevig is geworden balletjes van het mengsel en wentel deze door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de paneermeel.
  • Leg de Mac & Cheese bitterballen nog even een uurtje in de vriezer zodat ze weer wat steviger kunnen worden.
  • Verwarm de frituurpan naar 180┬░C en frituur de Mac & Cheese bitterballen in 5 minuten goudbruin en krokant.

Notities

*Mocht je niet alle bitterballen in een keer willen frituren dan kun je ze prima na het paneren 3 maanden in de vriezer bewaren.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!