Breng een flinke pan met water aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
Smelt de boter in een pannetje en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Bak de bloem een aantal minuten mee maar laat de roux niet verkleuren.
Voeg vervolgens de melk toe en breng dit aan de kook. Roer goed door om klontjes te voorkomen en kook de saus tot deze dikker is geworden.
Voeg dan beide soorten kaas toe en smelt deze al roerend in de saus. Kook de saus zachtjes door tot deze goed dik is geworden.
Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Schep de gaargekookte macaroni bij de kaassaus in de pan en schep alles goed om. Schep de Mac & Cheese vervolgens in een plattere schaal en laat de pasta 3 - 4 uur volledig afkoelen in de koelkast.
Vorm zodra de Mac & Cheese stevig is geworden balletjes van het mengsel en wentel deze door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de paneermeel.
Leg de Mac & Cheese bitterballen nog even een uurtje in de vriezer zodat ze weer wat steviger kunnen worden.
Verwarm de frituurpan naar 180°C en frituur de Mac & Cheese bitterballen in 5 minuten goudbruin en krokant.
Notities
*Mocht je niet alle bitterballen in een keer willen frituren dan kun je ze prima na het paneren 3 maanden in de vriezer bewaren.