Ga terug
+ servings
Kokosijs met chocolate chips
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokosijs met chocolate chips

Porties: 800 ml

Ingrediënten

  • 800 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr pure chocolatechips

Instructies

  • Roer de vanille-aroma en kristalsuiker door de kokosmelk en zet het mengsel in de koelkast tot het een temperatuur heeft bereikt van 10°C.
  • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat deze volgens instructies draaien. Mijn zelfvriezende ijsmachine heeft er zo'n 40 - 45 minuten over gedaan voor het ijs mooi romig werd.
  • Voeg de laatste 5 minuten de chocolatechips toe. Mocht je geen chocolatechips hebben dan kun je ook prima een chocoladereep fijnhakken.
  • Haal het ijs uit de ijsmachine en stort het in een bak.
  • Laat het ijs vervolgens in de vriezer wat harder worden.