Ga terug
–+ servings
Pasta alla carbonara
Recept afdrukken
No ratings yet

Ons favoriete campinggerecht: Pasta alla Carbonara

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr pancetta in blokjes
  • 250 gr spaghetti
  • 3 eieren
  • 30 gr Pecorino geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas gerastp

Instructies

  • Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de Pancetta knapperig. Dit heeft best wel even wat tijd nodig hoor dus zet de koekenpan op het vuur zodra je het water voor de pasta opzet. Laat de Pancetta in haar eigen vet knapperig bakken.
  • Verhit een grote pan met water op het vuur. Voeg zout toe aan het water zodra het water kookt en kook vervolgens de spaghetti gaar. Giet de spaghetti af.
  • Klop ondertussen de eieren met de Pecorino op en voeg hier wat peper en zout aan toe.
  • Voeg de teentjes knoflook bij de knapperige Pancetta en bak dit 2 minuten mee tot het goed begint te geuren.
  • Schep de afgegoten spaghetti in de pan bij de Pancetta en schep dit even goed om, bak 2 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en schenk het eimengsel in de pan. Roer de pasta onmiddellijk door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen en ieder spaghettisliertje is voorzien van een laagje ei.
  • Schep de Pasta alla Carbonara op de borden en maak af met Parmezaanse kaas naar wens.