Doe de gamba's in een kom en de overige ingrediënten in een hakmolentje. Maal het geheel fijn tot een fijne pesto en schep de pesto bij de gamba's in de kom.
Schep het geheel goed om zodat alle gamba's voorzien zijn van een laagje pesto. Dek de kom af en marineer de gamba's minimaal een uur.
Laat 6 satéstokjes tijdens het marineren van de gamba's in koud water weken om te voorkomen dat ze straks op de barbecue verbranden.
Steek de barbecue aan of verwarm een grill(pan) op het vuur.
Rijg de gemarineerde gamba's aan de satéstokjes en grill de spiezen in 5 minuten gaar tot de gamba's oranje gekleurd zijn en niet glazig meer zijn.
Snijd voor de salade de plakjes gerookte zalm in reepjes en rol deze op.
Schep de veldsla samen met de avocado, radijsjes, komkommer en rode ui luchtig om en schep de salade op borden.
Verdeel de gerookte zalmrolletjes over de salade en maak de salade af met de verse kruiden, citroensap, extra vergine olijfolie en peper en zout naar smaak.
Leg de gambaspiezen met pesto bij de salade op het bord en serveer het gerecht direct.