Ga terug
Recept afdrukken
4.20 van 5 stemmen

Zoete Aardappel Gehaktschotel

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui grof gesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 1 el bruschetta kruiden
  • 10 blaadjes verse basilicum grof gehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • peper
  • zout
  • 1-2 zoete aardappel in dunne plakken
  • 100 gram oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of stoofpan en bak hierin de rode ui en knoflook op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe. Roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. Laat het geheel een half uurtje stoven op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  • Ondertussen rul je het gehakt met een beetje peper en zout.
  • Wanneer het gehakt klaar is voeg je het toe aan de tomatensaus. Roer door elkaar en laat nog even stoven (geef het even de tijd, dit komt de smaak ten goede).
  • Uiteindelijk doe je de tomaten/gehaktsaus in een ovenschaal en verdeel je de plakjes zoete aardappel erover. Sprenkel nog een beetje olijfolie over de zoete aardappel en strooi de geraspte kaas erover. Schuif in de oven voor een half uurtje. Klaar als de zoete aardappel gaar is (prik er even in met een vork om te testen of de zoete aardappel zacht is).