Panzanella met feta en parmaham

Panzanella met feta en parmaham

Recept afdrukken Pin recept
2 personen*

Ingrediƫnten

  • 1/2 ciabatta 125 gr
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 3 el kalamata olijven
  • 1 rode ui
  • 100 gr Feta
  • 75 gr parmaham
  • 2 el olijfolie
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zwarte peper
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Snijd de ciabatta in blokjes en voeg hier de normale olie en een snuf zout aan toe. Bak het brood in een droge koekenpan tot de buitenkant knapperig wordt maar de binnenkant nog lekker zacht is.
  • Snijd de tomaten grof, de rode paprika in reepjes en schaaf de rode ui in hele dunne plakjes.
  • Doe de groenten samen met de croutons, feta en olijven in een saladeschaal.
  • Voeg de extra vergine olijfolie toe, samen met de Italiaanse kruiden, het grove zout en de zwarte peper. Schep het geheel goed om en besprenkel met citroensap.
  • Verdeel vervolgens de Parmaham over de Panzanella.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!