Ga terug
+ servings
Witte aspergeschotel met zalm
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Aspergeschotel met aardappel en zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelen in dunne plakjes geschaafd
  • 400 gr witte asperges
  • 300 gr verse zalm
  • 100 gr gruyère geraspt
  • 125 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 el Pecorino geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Snijd de witte asperges in stukken van 3 centimeter en kook deze 5 - 7 minuten voor.
  • Klop ondertussen de eieren samen met de kookroom, geraspte gruyère, gedroogde kruiden en peper en zout op.
  • Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hier de voorgekookte asperges overheen. Houd er een paar achter om boven op de ovenschotel te leggen.
  • Leg de rest van de aardappelplakjes over de asperges en leg hier de repen zalm overheen. Verdeel de overige aspergestukjes rond de zalm.
  • Schenk het eimengsel in de ovenschaal en strooi de geraspte Pecorino over het gerecht.
  • Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar.