Ga terug
–+ servings
Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows
Recept afdrukken
No ratings yet

Karamelrepen met stroopwafel en marshmallows

Porties: 12 repen

Ingrediënten

  • 5 grote stroopwafels in grove stukken gesneden
  • 75 gr mini marshmallows
  • 1 blikje gecondenseerde melk 400 gr
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gr boter
  • 150 gr melkchocolade

Instructies

  • Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker en gecondenseerde melk toe.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel zo'n 10 - 15 minuten onder af en toe doorroeren koken tot het een dikke karamel vormt.
  • Schenk de karamel bij de stroopwafels en mini marshmallows in een kom en schep het geheel om.
  • Stort de mix in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 centimeter.
  • Smelt de melkchocolade en sprenkel dit over de karamelmix in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm minimaal twee uur in de koelkast zodat de karamel kan opstijven. Ik raad je aan de bakvorm 30 minuten voor het aansnijden van de karamel in de vriezer te zetten zodat de karamel nog iets harder kan worden.
  • Snijd de karamelplak in 12 repen en bewaar ze in de koelkast.