Ga terug
+ servings
Triple Oreo Buns
Recept afdrukken
2 van 2 stemmen

Triple Oreo buns

Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 zakje instant gist 7 gr
  • 550 gr patentbloem
  • 250 ml volle melk
  • 75 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl zout

Vulling:

  • 30 gr boter of margarine gesmolten
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 10 st Oreo grof gehakt

Oreoglazuur:

  • 75 gr naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 30 gr boter of margarine op kamertemperatuur
  • 2-3 el melk
  • 4 Oreo's fijngemalen tot kruimels

En verder:

  • 2 Oreo's fijngemalen tot poeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en mix dit met behulp van de keukenmachine tot een licht plakkerig en soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is om te kneden.
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 60 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  • Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige plak.
  • Smeer de bovenkant in met gesmolten boter en strooi hier de basterdsuiker, het cacaopoeder en de grof gehakte Oreo's overheen.
  • Rol het deeg over de lengte op en knijp de naden van het deeg goed dicht.
  • Snijd het deeg in plakken van 3 centimeter dik en verdeel de broodjes in een ingevette ovenschaal.
  • Dek de ovenschaal af met een theedoek en laat de broodjes nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de Oreo buns in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op het aanrecht.
  • Maak ondertussen het Oreoglazuur door alle ingrediënten op te kloppen tot een egaal beslagje. Voeg meer roomkaas toe als je het glazuur te dun vindt of juist meer melk als het te dik is.
  • Schenk het glazuur over de afgekoelde Oreo buns en strooi het Oreopoeder eroverheen.