Ga terug
+ servings
Plakkerige citroenrepen
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Plakkerige citroenrepen

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter of margarine op kamertemperatuur
  • 300 gr bloem
  • 75 gr poedersuiker + extra om te bestrooien
  • 2 citroenen
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe de boter, bloem, poedersuiker, een snuf zout en 2 tl geraspte citroenschil in de kom van de keukenmachine en meng het geheel kruimelig.
  • Vorm met je handen een bal van het deeg en druk deze zo egaal mogelijk in de bakvorm.
  • Bak de koekbodem 20 minuten in de oven tot hij lichtbruin begint te kleuren.
  • Haal de bakvorm uit de oven en zet deze even apart. Klop ondertussen de eieren samen met het kristalsuiker, het sap uit beide citroenen en de geraspte schil van 1 citroen op tot een egaal beslagje.
  • Stort de 'lemoncurd' op de koekbodem en zet de bakvorm nogmaals 20 minuten in de oven.
  • Laat de bakvorm afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast zodat de citroenlaag steviger kan worden.
  • Snijd als de citroenkoek volledig is afgekoeld het geheel in repen. Strooi de poedersuiker vlak voor het serveren er overheen.