Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier.
Doe de boter, bloem, poedersuiker, een snuf zout en 2 tl geraspte citroenschil in de kom van de keukenmachine en meng het geheel kruimelig.
Vorm met je handen een bal van het deeg en druk deze zo egaal mogelijk in de bakvorm.
Bak de koekbodem 20 minuten in de oven tot hij lichtbruin begint te kleuren.
Haal de bakvorm uit de oven en zet deze even apart. Klop ondertussen de eieren samen met het kristalsuiker, het sap uit beide citroenen en de geraspte schil van 1 citroen op tot een egaal beslagje.
Stort de 'lemoncurd' op de koekbodem en zet de bakvorm nogmaals 20 minuten in de oven.
Laat de bakvorm afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast zodat de citroenlaag steviger kan worden.
Snijd als de citroenkoek volledig is afgekoeld het geheel in repen. Strooi de poedersuiker vlak voor het serveren er overheen.