Kippendijen met tomatensalsa en mozzarella

Kippendijen uit de oven met tomatensalsa en mozzarella

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingredi├źnten

  • 4 kippendijen zonder vel en bot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie 10 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40 gr mozzarella
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Leg de kippendijen naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met knoflookpoeder, uipoeder, paprikapoeder en peper en zout.
  • Doe de tomaten samen met de peterselie, het teentje knoflook en de sjalot in een hakmolentje of foodprocessor en maal dit fijn tot tomatensalsa.
  • Verdeel de tomatensalsa over de kippendijen in de ovenschaal en strooi hier vervolgens de mozzarella overheen.
  • Zet de ovenschaal 30 - 35 minuten in het midden van de oven tot de kippendijen gaar zijn.
  • Besprenkel de dijen met limoensap, garneer met verse peterselie en serveer ze vervolgens direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!