Bekleed een springvorm van 20 centimeter volledig met een vel bakpapier.
Smelt 45 gr boter in een pannetje en verkruimel 1 rol (= 145 gr) Oreo's in een foodprocessor. Mix vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de springvorm even in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen.
Klop ondertussen 400 ml slagroom samen met het kristalsuiker en het vanillemerg lobbig en voeg hier al kloppend de afgekoelde witte chocolade aan toe. Meng dit tot de slagroom de chocolade heeft opgenomen.
Stort de witte chocolademousse in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
Maak de ganache door de melkchocolade en rest van de slagroom (50 ml) samen in een pannetje te smelten. Laat de ganache heel iets afkoelen, hierdoor wordt hij ook weer dikker.
Verkruimel de rest van de Oreo's en Oreo's White Chocolate en/of snijd ze grof.
Haal de witte chocolademoussetaart uit de springvorm en verdeel de Oreo's over de bovenkant. Garneer de taart vervolgens met de ganache.
Bewaar de taart ten alle tijden in de koelkast en bij voorkeur niet langer dan 3 dagen.