Ga terug
+ servings
Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat
Recept afdrukken
3.80 van 5 stemmen

Gevulde kipfilet met spinazie en zongedroogde tomaat

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets à 150 gr/stuk
  • 60 gr mozzarella
  • 1 handvol bladspinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het rooster met een velletje bakpapier.
  • Snijd de kipfilets voorzichtig doormidden zoals je ook met een broodje zou doen. Zorg ervoor dat je niet helemaal door snijdt maar dat je de kipfilet als het ware kunt openklappen.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze samen met de spinazie en zongedroogde tomaatjes over één helft van de opengesneden kipfilet.
  • Vouw de kipfilet weer dicht en bind hem desnoods met slagerstouw even vast.
  • Leg de gevulde kipfilet op het ovenrooster en smeer de bovenkant in met olijfolie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
  • Grill de kipfilets in het midden van de oven in 20 - 25 minuten helemaal gaar. Serveer ze direct.