Ga terug
+ servings
Thaise currysoep met noedels en kip
Recept afdrukken
3.71 van 17 stemmen

Thaise currysoep met noedels en kip

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Conimex Thaise Massaman Curry Pasta
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm verse gember in dunne plakjes
  • 1 rode peper in ringen
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 150 gr kastanjechampignons in dunne plakjes
  • 300 gr kipfilet in dunne reepjes
  • 100 gr taugé
  • 250 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 225 gr rijstnoedels (2mm) ook van Conimex

Instructies

  • Fruit een beetje olie in een diepe pan aan en bak hierin de Thaise Massaman Curry Pasta samen met de knoflook, gember en rode peper aan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de kippenbouillon, het citroengras en de kastanjechampignons toe en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de reepjes kipfilet in de pan en kook de soep 10 minuten tot de kip helemaal gaar is.
  • Voeg vervolgens de taugé, kokosmelk en rijstnoedels toe.
  • Verwarm het geheel nog even 2 minuten en trek de rijstnoedels met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Voeg het limoensap toe aan de soep en roer nog even goed door.
  • Serveer de Thaise currysoep in diepe kommen.