Ga terug
+ servings
Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus
Recept afdrukken
3.58 van 7 stemmen

Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 200 gr gnocchi
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gr bladspinazie
  • 125 ml kookroom
  • 100 gr mozzarella geraspt
  • peper en zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met boter of olie.
  • Strooi de Italiaanse kruiden over de kip. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin (gaar bakken hoeft niet). Leg vervolgens de kippenpoten in de ovenschaal.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep zodra de gnocchi gaar is deze bij de kip in de ovenschaal.
  • Fruit de knoflook en ui aan in de koekenpan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
  • Schenk de kookroom in de pan en voeg de mozzarella, peper en het zout toe. Schep om, net zolang tot de mozzarella is gesmolten.
  • Schenk de spinazie-kaassaus over de gnocchi in de ovenschaal. Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht en schuif de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven.
  • Bak net zolang tot de kip gaar is en serveer direct.