- Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met een vel bakpapier. 
- Verkruimel de Jodenkoeken met behulp van een foodprocessor of sla ze kapot met een deegroller. 
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en schep hier de koekkruimels door. 
- Stort vervolgens de bodemmix in de bakvorm en verspreid deze zo evenredig mogelijk. Druk de bodem goed aan met een spatel of achterkant van een lepel. 
- Klop voor de taartvulling de slagroom met de helft van de witte basterdsuiker en het zakje Klopfix stijf. 
- Klop ondertussen in een andere kom de Monchou met de vanillesuiker en de rest van de witte basterdsuiker romig. 
- Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het Monchoubeslag en stort het geheel in de bakvorm. Verdeel het beslag evenredig over de hele bakvorm en strijk de bovenkant glad. 
- Schep de Hero Bosbessenjam over de Monchoulaag en verspreid de jam voorzichtig. 
- Zet de bakvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast om de Monchoutaart op te laten stijven en snijd hem daarna in repen. 
- Bewaar de Monchoutaartrepen afgedekt in de koelkast.