Ga terug
+ servings
Aziatische biefstuksalade
Recept afdrukken
2.67 van 18 stemmen

Aziatische biefstuksalade

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 150 gr biefstuk
  • 50 gr rijstnoedels
  • 40 gr sugarsnaps
  • 15 gr wortel geraspt
  • 30 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 45 gr komkommer in plakken geschaafd
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 tl vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 1 el gebakken uitjes
  • verse koriander of peterselie

Instructies

  • Bak de biefstuk 3/4 minuten aan weerszijden in een klontje boter tot de buitenkant lekker bruin is gekleurd. Haal de biefstuk uit de pan en laat hem rusten onder een vel aluminiumfolie terwijl je de salade maakt.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze hierna in een kom.
  • Kook ondertussen de sugarsnaps in 5 minuten wat zachter en voeg deze samen met de wortel, cherrytomaatjes en komkommer toe aan de noedels.
  • Roer de sesamolie, sojasaus, vissaus en het limoensap door elkaar. Schenk de dressing bij de salade-ingrediënten en schep dit goed om.
  • Schep de noedelsalade op een bord.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en snijd hem vervolgens tegen de draad in in plakjes. Leg de biefstuk op de noedelsalade en garneer de salade met de bosuitjes, gebakken uitjes en verse koriander of peterselie.