Ga terug
+ servings
Tompoucesoezen
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Tompoucesoezen

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 800 ml water
  • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Roze
  • Dr. Oetker Chocofantasie (strooidecoratie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de soezenmix samen met de eieren, olie en het water in een kom en klop dit tot een egaal beslag.
  • Schep het soezenbeslag in één van de spuitzakken en spuit hiermee kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat.
  • Bak de soezen in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens afkoelen en prik een gat in de onderkant van de soezen.
  • Maak de banketbakkersroom door hiervoor de mix en het water goed op te kloppen tot een glad geheel. Schep de room in een spuitzak en zet het even 5 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Spuit vervolgens de soezen vol met de banketbakkersroom.
  • Laat de zakjes Roze Glazuur 5 minuten weken in heet water. Kneed de zakjes goed door en verdeel het glazuur over de gevulde soezen.
  • Garneer de tompoucesoezen met de witte chocoladehartjes uit de Chocofantasie strooibus.