Verwarm de oven voor op 230 graden.
Snijd de aubergine in de lengte door de helft en kerf er vervolgens een ruitpatroon in. Smeer de 2 halve aubergines en de trostomaatjes in met een beetje olijfolie en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg de aubergine en de trostomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze voor 15-20 minuutjes in de oven.
Maak ondertussen de bulgur zoals op de verpakking staat vermeld en rooster het amandelschaafsel in droge een koekenpan.
Doe de bulgur in een schaal en roer het amandelschaafsel, de peterselie, de munt, het bosuitje, het citroenrasp en -sap en de olijfolie door de bulgur.
Maak nu de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook. Eventueel nog een beetje peper.
Als de aubergines en tomaatjes klaar zijn dan verdeel je wat bulgur over de 2 halve aubergines. Serveer er eventueel nog een beetje naast en leg op beide gevulde aubergines wat cherrytomaatjes.