Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
1 van 1 stem

Geroosterde Aubergine met Bulgur

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 300 gram bulgur
  • 1 doosje troscherrytomaatjes
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 5 takjes peterselie fijngehakt
  • 5 takjes munt fijngehakt
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
  • 1 citroen rasp en sap
  • 6 el olijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte door de helft en kerf er vervolgens een ruitpatroon in. Smeer de 2 halve aubergines en de trostomaatjes in met een beetje olijfolie en strooi er een beetje peper en zout over.
  • Leg de aubergine en de trostomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze voor 15-20 minuutjes in de oven.
  • Maak ondertussen de bulgur zoals op de verpakking staat vermeld en rooster het amandelschaafsel in droge een koekenpan.
  • Doe de bulgur in een schaal en roer het amandelschaafsel, de peterselie, de munt, het bosuitje, het citroenrasp en -sap en de olijfolie door de bulgur.
  • Maak nu de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook. Eventueel nog een beetje peper.
  • Als de aubergines en tomaatjes klaar zijn dan verdeel je wat bulgur over de 2 halve aubergines. Serveer er eventueel nog een beetje naast en leg op beide gevulde aubergines wat cherrytomaatjes.