Ga terug
+ servings
Clafoutis
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Clafoutis

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 40 gr bloem
  • snufje zout
  • 125 ml volle melk
  • 125 gr crème fraiche
  • 1 bakje kersen 400 gr
  • boter + suiker om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met boter en bestrooi hem met suiker.
  • Doe de eieren, bloem en het zout in een kom. Schenk er beetje bij beetje wat melk bij en voeg de crème fraîche toe terwijl je het geheel tot een glad beslag klopt.
  • Schenk het 'pannenkoekbeslag' in de ovenschaal en verdeel de kersen over de schaal.
  • Bak de clafoutis in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Serveer de clafoutis warm of koud en garneer hem rijkelijk met poedersuiker.