Ga terug
+ servings
bavette bbq
Recept afdrukken
3.15 van 20 stemmen

Bavette van de barbecue

Bavette is een van mijn favoriete stukken vlees van de BBQ. Het is niet lastig om te bereiden en het resultaat is grandioos. Een van de meest malse stukjes vlees die er zijn. Heerlijk!
Bereidingstijd10 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: barbecue, barbecuerecept, bavette, bbq, bbquality
Porties: 700 gr

Equipment

  • een barbecue

Ingrediënten

  • 1 stuk Bavette 700gr
  • peper en zout

Instructies

  • Dep de bavette droog met een vel keukenrol om overtollig water eraf te halen. Smeer het vlees vervolgens in met een dun laagje olie.
  • Leg de bavette boven de kolen op de barbecue en grill het vlees vervolgens aan weerszijden donkerbruin. Let er wel op dat het vlees niet verbrandt!
  • Grill de bavette tot deze een kerntemperatuur van 45°C heeft bereikt. Pak het vlees in aluminiumfolie in en laat het 10 minuten rusten.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout en snijd het tegen de draad in in repen. Serveer het direct.