Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Cook the Books: Crunchy Spicy Verse Tonijnsla uit Easy Nordic

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bosje lente-uitjes
  • 1/2 rode chilipeper
  • 2 kaffirlimoenblaadjes
  • 1/2 mango
  • 1 paksoi
  • 1 komkommer
  • 600-800 gram verse mooie tonijn
  • 1 limoen sap
  • 1 koffielepel groentebouillonpoeder
  • 1/2 bosje koriander blaadjes
  • enkele blaadjes verse munt
  • 20 blaadjes Thaise basilicum gewone basilicum is ook oké
  • 50 ml sesamolie
  • 50 ml sweet chilisaus
  • zwarte peper

Instructies

  • Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en plet de knoflook. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Snipper de chilipeper. Als je van pikant houdt, mag je de pitjes in de chilipeper laten zitten. Snipper de kaffirlimoenblaadjes. Snijd de mango in blokjes. Snijd de krokante stukken van de paksoi in stukjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de tonijn in semikleine blokjes.
  • Pers de limoen erover uit en strooi het bouillonpoeder erover.
  • Meng de rest van de ingrediënten onder de tonijn en dien onmiddellijk op.

Notities

Tip: Maak de salade niet te lang op van tevoren, want dan wordt hij te vochtig en is hij niet meer zo knapperig.
Tip 2: Het limoensap zorgt ervoor dat de tonijn een beetje gaart, dus voeg de limoensap echt pas op het laatste moment toe.