Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Recept afdrukken Pin recept
1 cake (20cm)

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakeblik goed in of bekleed hem met een vel bakpapier.
  • Mik alle ingrediënten bij elkaar in een kom en spatel dit tot een klontvrij cakebeslag.
  • Spatel het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen en bewaar de cake vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!