Ga terug
+ servings
Quinoasalade met groene asperges
Recept afdrukken
No ratings yet

Quinoasalade met groene asperges en kikkererwten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 150 gr quinoa
  • 500 ml water
  • 100 gr groene asperges in stukken van 2 cm
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 300 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • 2 el zonnebloempitten
  • 100 gr Feta verkruimeld

Voor de dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Doe het water en de quinoa samen in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de quinoa in 10 minuten op laag vuur gaar. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken.
  • Kook ondertussen de aspergestukjes in een andere pan in 5 minuten gaar.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Voeg de quinoa en groene asperges toe als deze nog (lauw)warm zijn.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk de dressing bij de rest van de ingrediënten in de kom.
  • Schep het geheel goed om. Serveer de salade lauwwarm of bewaar hem in de koelkast en eet hem koud.