Ga terug
+ servings
Appelcake met rozijnen en karamel
Recept afdrukken
1 van 2 stemmen

Appelcake met rozijnen en karamel

Porties: 16 stukken

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 125 ml volle melk
  • 3 Elstar appels geschild en in blokjes
  • 150 gr rozijnen geweekt in water
  • karamelsaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met een vel bakpapier
  • Voeg een klein beetje van de suiker en het kaneelpoeder aan de blokjes appel toe.
  • Klop de rest van de suiker met de boter los en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Spatel tot slot de geweekte rozijnen en stukjes appel door het cakebeslag en stort het geheel in de bakvorm.
  • Bak de appelcake met rozijnen in het midden van de oven in 30 - 35 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Prik met behulp van een vork gaatjes in de bovenkant van de cake en schenk de karamelsaus over de cake. Zet de cake afgedekt in de koelkast net zolang tot de karamelsaus dikker is geworden.
  • Snijd de appelcake in blokjes en serveer hem direct of bewaar hem in de koelkast.