Ga terug
+ servings
Plaattaart met witte asperges en zalm
Recept afdrukken
4.64 van 11 stemmen

Plaattaart met witte asperges en zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 350 gr witte asperges geschild
  • 125 gr crème fraiche
  • 1 tl grove mosterd
  • 200 gr verse zalmfilet
  • 2 eieren
  • verse dille
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kook de asperges even kort voor. Ze mogen best nog een beetje knapperig zijn. Spreid ondertussen het vel bladerdeeg uit over de bakplaat, maak een klein opstaand randje.
  • Roer de mosterd door de crème fraîche en smeer hier het vel bladerdeeg mee in.
  • Verdeel de voorgekookte asperges over de ingesmeerde taartbodem.
  • Snijd de zalm in kleinere stukken en verdeel deze over de plaattaart. Breek de eieren op twee plekken op de taart, probeer de dooier heel te houden.
  • Bestrooi de hele taart met peper en zout en bak hem in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Verdeel verse dille naar smaak over de plaattaart en serveer hem direct.