Go Back
0 van 0 stemmen

Haverkoeken met chocolade

Porties15 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el volle melk
  • 200 gr fijne havermout
  • 100 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gr pure chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker los en voeg hier het ei aan toe. Klop deze mee tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten met uitzondering van de chocolate chips toe. Meng het geheel tot een egaal koekbeslag.
  • Schep tot slot de chocolate chips door het koekbeslag.
  • Vorm met je handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het koekdeeg en verspreid deze met 4cm tussenruimte over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de haverkoeken met chocolade 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat de koeken even afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een rooster.
  • Bewaar de koeken luchtdicht buiten de koelkast.