1versbasilicumplantjealleen de blaadjes heb je nodig
1bakjepijnboompitjesgeroosterd
1teen knoflookgeraspt
6eetlepelsolijfolieextra vierge en eventueel wat meer olie om de pesto vloeibaar te krijgen.
peper
grof zeezout
Salade
275 gramquinoa
een beetjeolijfolie
3eieren
1avocadoin blokjes gesneden
1bakjegeroosterde amandelen
1citroenenkel het sap heb je nodig
Instructies
Pesto
Mix met een staafmixer alle ingrediënten voor de pesto, behalve de peper en zout, tot een pasta. Voeg wat olijfolie toe als de pesto nog niet helemaal een glad papje is geworden en als laatste voeg je een beetje peper en zout toe. Zet het schaaltje pesto aan de kant.
Overigens gebruik ik een heel bakje pijnboompitjes. Wil je de pesto groener hebben, gebruik dan de helft.
Salade
Bereid je de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld.
Ondertussen klop je de 3 eieren los. Bak hier in een klein beetje olijfolie een grote omelet van.
Ondertussen zal de quinoa klaar zijn, giet deze af en laat de quinoa een beetje afkoelen.
Snijd de omelet in kleine reepjes van ongeveer 1x2 centimeter. Hussel deze door de lauwe quinoa heen. Verdeel de pesto over de salade en daaroverheen verdeel je de amandelen en avocado.
Sprenkel wat citroensap over de salade (en met name over de avocado).
Eventueel kun je nog wat zeezout over de salade strooien. Eet smakelijk!
Notities
Deze salade kun je als lunch eten maar ook als bijgerecht. Lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip met citroenmayo.