Ga terug
+ servings
Geroosterde bloemkool-uiensoep
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Geroosterde bloemkool-uiensoep

Porties: 4 kommen

Ingrediënten

  • 3 uien in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook geplet en geschild
  • 1 klein bloemkooltje in roosjes
  • 1 laurierblaadje
  • 2 bouillonblokjes voor kip- of groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 150 ml kookroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verspreid de ui, knoflook en bloemkoolroosjes over de bakplaat. Besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot ze een kleurtje hebben gekregen.
  • Verhit een beetje olijfolie in een soeppan. Schep hier de geroosterde groenten in en schep dit even om.
  • Voeg het laurierblaadje, de bouillonblokjes en het water aan de groenten in de pan toe. Hang een theebuideltje met daarin de gedroogde tijm in de soep. Breng het geheel onder af en toe doorroeren aan de kook.
  • Draai zodra de soep kookt het vuur laag en doe de deksel half op de pan. Laat de soep 30 minuten pruttelen.
  • Haal na 30 minuten de pan van het vuur en haal het theebuideltje met gedroogde tijm uit de pan. Verwijder ook het laurierblaadje. Pureer vervolgens de soep.
  • Zet de soep terug op het vuur en schenk de kookroom in de pan. Verwarm het geheel nog even door zonder de soep te laten koken.
  • Serveer de geroosterde bloemkool-uiensoep met croutons, verse kruiden en/of krokante bacon of ham.