Ga terug
+ servings
Pinda-kokoscurry met gamba's
Recept afdrukken
4.43 van 14 stemmen

Pinda-kokoscurry met gamba's

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el pindakaas
  • 1/2 el gembersiroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 struik paksoi in reepjes
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 300 gr gamba's schoongemaakt en gepeld
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten tot en met de zonnebloemolie in de foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot een dikke currypasta. Fruit deze zonder olie in een diepe pan zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de paprika en paksoi aan de currypasta toe. Bak de groenten mee tot de paprika wat zachter wordt.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en voeg hier de vissaus en sojasaus aan toe. Breng de curry aan de kook.
  • Doe de gamba's bij de curry in de pan en laat de curry 20 minuten zonder deksel op de pan pruttelen tot de gamba's gaar zijn.
  • Breng de pinda-kokoscurry op smaak met het limoensap. Serveer de curry met gekookte rijst.