Ga terug
+ servings
Citroen-witte peperkip
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen-Witte peper kip uit de oven met romige knoflooksaus

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen met bot kipkarbonades
  • 1 theelepel Verstegen witte peper uit de molen
  • 1 theelepel grof zeezout
  • rasp van een hele citroen
  • 1 1/2 citroen voor het sap
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 milliliter kookroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal goed in.
  • Meng de witte peper, het zeezout en de citroenrasp en wrijf hiermee de kippendijen in.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen op de kant van het vel goudbruin.
  • Leg vervolgens de kippendijen met het vel naar boven in de ovenschaal. Sprenkel het sap van een halve citroen over de kip uit en leg de uitgeknepen helft van de citroen bij de kip in de ovenschaal.
  • Gaar de kip vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten.
  • Rasp de teentjes knoflook fijn en fruit dit aan in het overgebleven vet in de koekenpan waarin je zojuist de kip hebt aangebraden.
  • Voeg het sap van een hele citroen aan de gefruite knoflook toe, gevolgd door de kookroom. Witte peper en zout is niet nodig, dit is nog voldoende aanwezig in de pan als het goed is.
  • Breng de saus zachtjes aan de kook en laat deze vervolgens langzaam indikken tot de kip gaar is.
  • Serveer de Citroen-witte peperkip met de romige knoflooksaus en verse citroenpartjes.