Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en spoel deze vervolgen af onder de koude kraan.
Doe de ricotta in een kom en schep hier 30 gram Parmezaanse kaas en 100 gram spekblokjes door heen. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en verse basilicum naar smaak.
Vul de voorgekookte pastaschelpen met het ricottamengsel en leg deze in de ovenschaal.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de spekblokjes over de gevulde pastaschelpen. Schenk nog een beetje olijfolie over het gerecht.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht nog 10 - 15 minuten tot de Parmezaanse kaas gesmolten is.
Garneer het gerecht met verse basilicum en serveer direct.