Ga terug
+ servings
Cantuccini
Recept afdrukken
No ratings yet

Video: Cantuccini

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram amandelen met vlies ongezouten maar gebrand
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1/2 - 1 sinaasappel voor de schil
  • snuf zout
  • 50 gram bloem voor als het deeg te plakkerig blijft

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de eieren samen met de vanille-aroma en het kristalsuiker in een kom en klop dit lichtjes op.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzende bakmeel, een snuf zout en de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Spatel het geheel even door. Voeg vervolgens de amandelen toe en kneed dit met je handen tot een koekdeeg. Mocht je merken dat het deeg te plakkerig blijft kun je extra bloem toevoegen.
  • Verdeel het deeg in tweeën en kneed hier staven van. Leg de koekstaven naast elkaar op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.
  • Bak de koekstaven in het midden van de oven in 30 minuten af.
  • Snijd de koekstaven vervolgens in plakken en leg de Cantuccini op hun zij. Laat vervolgens de koekjes nogmaals zo'n 10 minuten in het midden van de oven drogen.