Ga terug
+ servings
Gestoofde rendangballetjes in kokosmelk
Recept afdrukken
4.35 van 20 stemmen

Gestoofde rendangballetjes in kokosmelk

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 400 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 200 gram boemboe voor Rendang
  • 1 struik paksoi
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • 200 milliliter kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei, peper en zout en het paneermeel aan toe. Kneed het geheel goed door en vorm kleine gehaktballetjes van het vlees.
  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te bakken. Schep de gehaktballetjes uit de pan.
  • Snijd de paksoi, paprika en prei in reepjes.
  • Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en voeg hier de boemboe voor Rendang aan toe. Bak de boemboe twee minuten op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe de gehaktballetjes weer in de pan en schenk de kokosmelk bij de rest van de ingrediënten. Roer goed door en breng de kokosmelk aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten stoven tot de gehaktballetjes gaar zijn.