Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Salted Caramel Meringue's

Porties: 10 meringue's

Ingrediënten

Meringue's

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 3 druppels citroensap

Salted Caramel

  • 200 gram suiker
  • 6 eetlepels water
  • 200 gram boter In blokjes, op kamertemperatuur
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Je begint met het maken van het beslag voor de meringue's. Klop de eiwitten in een vetvrije schaal op en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg ook de druppels citroensap toe en klop het geheel stijf zodat er pieken ontstaan.
  • Verdeel nu op een met bakpapier beklede bakplaat een aantal dotten eiwit. Ze veranderen niet echt meer van vorm en lopen ook niet uit, hou daar rekening mee.
  • Schuif in de oven voor minimaal 2 uur.
  • Maak ondertussen de karamel. Verdeel de suiker over de bodem van een steelpan. Sprenkel daarover het water en zet het vuur aan. Het vuur zet je op een lage stand en het beste is om bij het pannetje te blijven terwijl de suiker smelt. Het duurt even maar uiteindelijk zal de suiker bruin kleuren en zo ontstaat de karamel. Echt even geduld hebben hoor! Op het moment dat het bruin kleurt kun je voorzichtig een beetje roeren en zorg dat je op tijd het vuur uit zet. De suiker kleurt in een rap tempo donkerder en als je te laat bent, dan wordt de karamel een beetje bitter.
  • Nu je de karamel hebt, voeg je langzaam de boter toe. Goed blijven roeren en zo ontstaat er meer een karamelsaus.
  • Als de meringue's klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Dit kan evt. ook nog in de oven. Als ze koud zijn giet je er met behulp van een lepel de karamel over. Maak af met een beetje zeezout.

Notities

De karamel zal weer opstijven op het moment dat het afkoelt. Verwarm daarom de karamel nog even zachtjes voordat je het gaat gebruiken.