Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Limoncello Cheesecake

Porties: 1 taart

Ingrediënten

De bodem

  • 175 gram Cantuccini koekjes
  • 100 gram boter

Limoncello Laag

  • 3 pakjes MonChou á 100 gram
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels Limoncello
  • 1 citroen rasp
  • 1 beker slagroom á 125 ml
  • 50 gram suiker (voor in de slagroom)
  • 1 zakje klopfix

Limonciòccolat Laag

  • 3 pakjes MonChou á 100 gram
  • 1 beker slagroom á 125 ml
  • 50 gram suiker (voor in de slagroom)
  • 100 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels Limonciòccolat
  • 1 zakje klopfix

Instructies

De bodem

  • Maal de koekjes in een blender fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Stort de bodem in een met bakpapier beklede springvorm, druk aan en maak glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

Limoncello Laag

  • Roer de monchou glad met het citroenrasp, de limonchello en 100 gram suiker.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
  • Roer nu de slagroom door de monchou en stort deze laag in de springvorm.

Limonciòccolat Laag

  • Hak de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
  • Roer ondertussen de monchou glad met de limonciòccolat en 100 gram suiker.
  • Als de chocolade tot saus gesmolten is dan haal je de schaal van de pan af en laat je de schaal chocolade afkoelen op een taartrooster.
  • In een andere kom, klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
  • Roer nu de slagroom en de chocolade door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
  • Laat het geheel opstijven in de koelkast, minimaal 4 uur. Garneer voor het serveren met nog wat limonciòccolat en koekkruimels.

Notities

Om de taart extra goed op te stijven kun je hem een paar uur in de vriezer zetten.