Ga terug
+ servings
Chocolatechip perencake
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolatechip Perencake

Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram chocolate chips
  • 1 1/2 peer of 2 kleintjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en vet een cakeblik goed in met een beetje boter.
  • Klop de boter samen met het kristalsuiker tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot de vorige is opgenomen.
  • Doe vervolgens het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout in de kom en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
  • Snijd de peer in stukken en voeg deze samen met de chocolatechips aan het cakebeslag toe. Spatel nog één keer door en stort het beslag vervolgens in het cakeblik.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 65 - 70 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake vijf minuten afkoelen in het cakeblik en daarna volledig op een taartrooster.