Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete aardappelsalade met verse vijgen

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels middelgroot
  • 5 verse vijgen
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rolletje geitenkaas

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 230 graden.
  • Was de zoete aardappels schoon, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Verdeel er met je handen wat olijfolie over en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 20-25 minuten.
  • Verwarm de balsamicoazijn in een steelpannetje op hoog vuur en voeg de honing toe. Laat het geheel inkoken, blijf roeren. Dit is klaar als het geheel wat stroperig is geworden. Giet over in een bakje en laat afkoelen.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven, deze zijn gaar als je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken.
  • Verspreid de zoete aardappel over een groot bord en laat afkoelen. Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de zoete aardappel.
  • Brokkel de geitenkaas over de salade en sprenkel er de balsamico-honing over.

Notities

Als de balsamico-honing na het afkoelen te dik is geworden, verdun dit dan met een paar druppels water tot de gewenste dikte.