Go Back

Noodles met gember, sugar snaps en limoen

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingrediƫnten

  • 125 gram rijstnoodles
  • 2 el sesamzaad
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 el sesamolie
  • 4 tenen knoflook geraspt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 200 gram sugarsnaps
  • 100 gram wortel jullienne
  • 3 el vissaus
  • 1/2 el tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 bosuitje in ringetjes

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles gaar.
  • Ondertussen rooster je in een droge koekenpan het sesamzaad, en vervolgens de cashewnoten. Hak de cashewnoten nog even grof en zet beide vervolgens apart.
  • Verhit de sesamolie in de pan en bak hierin de knoflook en gember een paar minuutjes op middelhoog vuur. Voeg daarna de sugarsnaps en jullienne toe. Bak kort op.
  • Voeg daarna de gekookte noodles toe en bak nog even op met de vissaus, tabasco, sojasaus, rasp van de limoen en eventueel nog een beetje sesamolie.
  • Roer op het laatst het sesamzaad, de cashewnoten en het sap van de helft van de limoen erdoor. Serveer met een partje limoen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!